blog

تاریخچه پتینه کاری

تاریخچه پتینه کاری

اگر شما طراحی دکوراسیون داخلی را دنبال می‌کنید، باید با سبک‌های مختلف آن نیز آشنایی داشته باشید. همان‌طور که شما مستحضر هستید برای داشتن دکوراسیونی به سبک خاص، باید از محصولات و لوازمی مرتبط با سبک دکوراسیون استفاده شود. همین امر باعث شده است تا هنرهای مختلفی در زمینه ساخت لوازم متنوع و متناسب با سبک‌های گوناگون دکوراسیون ایجاد و مورد استفاده قرار گیرد.پتینه کاری یکی از این هنرهاست که استفاده از آن در طراحی دکوراسیون بسیار کارآمد خواهد بود. در ادامه این مطلب تلاش ما بر آن است تا به بررسی تاریخچه پتینه کاری و تکنیک‌ های پتینه کاری بپردازیم. امیدواریم که در انتهای این مطلب شما به صورت کامل با تکنیک پتینه کاری و تاریخ پتینه آشنا شوید.

پتینه کاری سقف خانه

پتینه کاری سقف

پتینه و تاریخچه آن

در توصیف تاریخچه کلمه پتینه، در برخی منابع بیان شده است که این کلمه ریشه‌ای ایتالیایی دارد و به زبان‌های مختلف قرض داده شده است؛ در برخی منابع دیگر نیز این کلمه را کلمه‌ای انگلیسی یاد کرده‌اند. این بیان از ریشه این کلمه می‌تواند نشان‌دهنده آن باشد که اصل ریشه این کلمه ایتالیایی بوده و با انتقال به زبان انگلیسی در این زبان نیز ماندگار شده است. دلیل این استنباط را می‌توان ورود این کلمه به زبان‌های دیگری مانند فرانسوی دانست.

حتما بخوانید:
آموزش ویدیویی پتینه کاری قاب عکس پلی استر

در زبان انگلیسی این کلمه به معنای لایه روبی سطح خارجی است. به کهنه و تیره شدن براثر زنگ‌زدگی و آن هم در طی گذشت زمان، پتینه گفته می‌شود. با دیدن زیبایی این اثر بر روی ظروف، کم‌کم پتینه مورد توجه قرار گرفت و به‌صورت مصنوعی و هنر پیاده‌سازی شد. امروزه می‌توان پتینه کاری را به عنوان جایگزینی برای رنگ آمیزی دانست. اگر بخواهیم به بررسی زمانی این هنر بپردازیم، می‌توان گفت که پیشینه پتنیه کاری به قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد.

نام‌گذاری این هنر و روش به نام پتینه کاری از قرن 17ام صورت‌گرفته است. پیش از میلاد مسیح پتینه و پتینه کاری به عنوان رشته‌ای هنری شناخته نمی‌شد. از سال 1920 تا 1980 پیشینه تبدیل پتینه به رشته‌ای هنری و تحولی عظیم در آن رقم خورد.

سؤالی که پس از بررسی تاریخچه پتینه کاری مطرح می‌شود، آشنایی با تکنیک‌های پتینه کاری است که در ادامه به بررسی این تکنیک‌ها به بهترین نحو خواهیم پرداخت.

پتینه کاری

امروزه پتینه کاری یکی از روش‌هایی به شمار می‌رود که از طریق آن می‌توان بر روی محیط‌های مختلفی طرح‌ها و نقش‌های گوناگونی را به وجود آورد. امروزه معماران این هنر را با عنوان هنر کهنه کاری نیز می‌شناسند. تلفیق پتینه کاری با سبک‌های نوین باعث تحولی عظیم در این رشته هنری شده است. امروزه رنگ‌های مختلف، مواد اولیه بسیار متنوع و قابل کاربرد در این هنر از جمله دلایل این تحول به شمار می‌روند. در حال حاضر استفاده از پتینه کاری در معماری و طراحی دکوراسیون داخلی باعث پیشرفت چشمگیر و جا افتادن این هنر در دنیای امروز شده است.

حتما بخوانید:
آموزش ویدیویی پتینه کاری قاب عکس پلی استر
پتینه کاری دیوار

پتینه کاری دیوار

تلفیق رنگ‌های مختلف و متنوع و پیاده سازی طرح‌های گوناگون از طریق ابزار به‌روز و کارآمد بر روی سطوح مختلف وضعیت امروزی این هنر را تعریف می‌کنند. امروزه در طراحی و پیاده‌سازی دکوراسیون داخلی استفاده از پتینه کاری به صورتی که بیان شد، بسیار محبوبیت پیدا کرده است.

اگر شما به دنبال آن هستید تا از شر فضای بی‌ روح خانه یا محیط کاری خود خلاص شوید و تلفیقی از رنگ‌های متنوع و زیبا را با هنر در اختیار داشته باشید، می‌توانید به استفاده از پتینه کاری روی آورید. پتینه کاری در محیط‌ها و مکان‌های مختلفی قابل استفاده است از جمله برخی از محیط‌ها و اماکنی که پتینه کاری در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به ساختمان، دیوار، سقف، گچ‌بری، لایه رویی ام دی اف، روی شیشه، روی چوب و مبل اشاره کرد.

پتینه کاری هنری بسیار ظریف، زیبا و دلربایی است که در زمینه‌های مختلف و برای پیاده سازی در انواع محیط‌ها مناسب بوده و به هنگام استفاده از آن، محیط مورد نظر به طور کلی دگرگون خواهد شد.
حتما بخوانید:
پتینه کاری چیست؟ و انواع پتینه کاری کدام است!

نوع پتینه

از نظر کلی پتینه را می‌توان به دو دسته کلاسیک و مدرن تقسیم بندی کرد. هر نوع از این دسته‌بندی‌ها به دو صورت صاف و پلاستر تقسیم بندی می‌شوند. اگر شما به دنبال آن هستید که فضایی قدیمی و کلاسیک را پیاده سازی کنید، استفاده از این دسته از پتینه می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد. پتینه کلاسیک دارای انواع مختلفی است از جمله برخی از این انواع می‌توان به مواردی نظیر پتینه کاری برجسته، پتینه کاری ورق طلا، پتینه آجری، پتینه ابروباد و طرح فرشته و آسمان اشاره کرد.

تاریخچه پتینه کاری

تاریخچه پتینه کاری

پتینه کاری مدرن امروزه از طرق مختلفی قابل پیاده سازی است. در این روش هیچ محدودیتی در رنگ و ابزار و طرح پیاده سازی وجود ندارد. برای رسیدن به طرح مورد نظر افراد قادر به استفاده از هر روش و رنگی هستند. این نوع از پیتنه کاری دارای قدرت بسیار بالایی در سفارشی سازی است.

 

پتینه کاری دیوار

پتینه کاری دیوار

 

انواع مختلف طرح‌های پتینه کاری

از جمله برخی از طرح‌های پتینه کاری که در بالا به آن‌ها اشاره نشد، می‌توان به مواردی نظیر پتینه کروکودیل، پتینه دیوار کامپوزیت، پتینه چرم برجسته، پتینه طرح بتن، پتینه پلاستر، پتینه برجسته طرح برگ، پتینه پرستیژ، پتینه برجسته شابلون، پتینه پسکاتا، پتینه داماسکو، پتینه طرح ترک و پتینه سنگ سازی اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر شما در ادامه به توضیح برخی از این طرح‌ها خواهیم پرداخت.

پتینه کروکودیل از نوع پتینه‌های برجسته است که در این نوع از پتینه‌ها باید اول بافت مورد نظر را پیاده سازی کرده و سپس به رنگ آمیزی آن پرداخته شود. برای پیاده سازی این نوع طرح پتینه می‌توان از غلتک یا شابلون طرح کروکودیل خمیر بیس پتینه را شکل دهی کرد.

یکی از سبک‌هایی که امروزه در طراحی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پتینه چرم برجسته است که این نوع از طرح‌ها به مانند سایر طرح‌های فلاستر در دو مرحله پیاده سازی بافت و سپس رنگ آمیزی انجام می‌پذیرند.

پتینه بتن از گچ و مواد معدنی ساخته می‌شود. مواد معدنی به کار برده شده در این نوع از پتینه بسته به محیطی دارد که قصد پیاده سازی آن را دارید. این نوع از پتینه‌ها قابل شست و شو هستند و می‌توان آن را بر روی دیوار و سقف پیاده سازی کرد.

پتینه طرح برگ، یکی از انواع مختلف پتینه فلاستر به شمار می‌رود. این نوع از پتینه برای پیاده سازی بر روی دیوارها بسیار مناسب است و محیطی زیبا را برای شما به ارمغان خواهد آورد. پتینه طرح برگ در محیط‌های مختلف قابل پیاده‌سازی است.

طرح آخری که به توضیح آن خواهیم پرداخت، پتینه سنگ سازی است. اگر شما به دنبال آن هستید تا محیطی کلاسیک را برای خود محیا کنید، استفاده از این طرح در رسیدن به هدف، شما را یاری خواهد کرد. هنر به‌کاربردن رنگ بر روی سطوح مختلف را می‌توان تعریفی مناسب برای تکنیک پیاده سازی این پتینه به شمار آورد.

طرح‌های بسیار متنوع و مختلفی برای پیاده سازی پتینه کاری در دکوراسیون داخلی وجود دارند که قادر به تأمین انواع مختلف سلیقه‌ها هستند.

 

قاب عکس پلی استر پتینه کاری

قاب عکس پلی استر پتینه کاری

تکنیک‌های پتینه کاری کدام است؟

در پیاده سازی پتینه کاری روش‌های مختلفی برای طرح‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما روش‌هایی که برای پیاده سازی پتینه کاری با عنوان تکنیک‌های پتینه کاری شناخته می‌شوند شامل سه روش است. تکنیک اول با نام تکنیک کار با پارچه شناخته می‌شود.

همان‌طور که از نام این تکنیک مشخص است، در این تکنیک از تکه‌های پارچه استفاده می‌شود. این تکه‌های پارچه برای پیاده سازی طرح‌های مختلف بر روی دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای استفاده از این روش شما می‌توانید پارچه مورد نظر را با لوله کردن به مانند وردنه فرم داده و در رنگ فرو کنید. سپس با ضربه زدن طرح‌های مورد نظر خود را پیاده سازی کنید.

تکنیک بعدی تکنیک رنگ برداری است. زمانی که فرد به دنبال پیاده سازی طرحی با استایل قدیمی می‌رود، استفاده از این تکنیک یکی از روش‌های بسیار مناسب خواهد بود. برای این کار باید با استفاده از کاردک رنگ‌های دیوار را برداشت. اگر دیوار را به تازگی رنگ کرده‌اید نیز می‌توانید قبل از خشک شدن رنگ طرح موردنظر را پیاده‌سازی کنید.

از قاب های جدید ما در  خرید قاب عکس پلی استر خام دیدن کنید

 

پتینه کاری با اسفنج تکنیک دیگری است که برای این کار ابتدا باید رنگ پس زمینه را زده و منتظر خشک شدن آن باشید، سپس با استفاده از اسفنج آغشته به رنگ طرح مورد نظر را با ضربه زدن بر روی دیوار پیاده سازی کنید.

در این مطلب تلاش ما بر آن بود که شما با مطالعه این مقاله، با تاریخچه پتینه کاری، پتینه کاری، انواع مختلف پتینه، انواع مختلف طرح‌های پتینه کاری و تکنیک‌های پتینه کاری به خوبی آشنا شوید. پتینه کاری در طی دوران‌های مختلف زمانی از اثر زمان بر روی لوازم و محیط‌های مختلف به رشته‌ای هنری مورد استفاده در محیط‌ها و موارد متنوع تبدیل شده است. امروزه با تلفیق علم و تجهیزات مختلف با این هنر تنوع این زمینه بسیار زیاد شده است.

پرسش و پاسخ:

کلمه پتینه کاری به چه معنا ست و ریشه کلمه پتینه از کجاست؟

در توصیف تاریخچه کلمه پتینه، در برخی منابع بیان شده است که این کلمه ریشه‌ای ایتالیایی دارد و به زبان‌های مختلف قرض داده شده است؛ در برخی منابع دیگر نیز این کلمه را کلمه‌ای انگلیسی یاد کرده‌اند. این بیان از ریشه این کلمه می‌تواند نشان‌دهنده آن باشد که اصل ریشه این کلمه ایتالیایی بوده و با انتقال به زبان انگلیسی در این زبان نیز ماندگار شده است. دلیل این استنباط را می‌توان ورود این کلمه به زبان‌های دیگری مانند فرانسوی دانست.

کجا می تونم پتینه کاری را یاد بگیرم؟

پتینه کاری انواع و سبک های مختلفی دارد مثل پتینه کاری قاب عکس پلی استر و پتینه کاری برروی دیوار. بنابر این ابتدا باید سبک کاری که می خواهید آموزش ببینید را انتخاب کنید. برای آموزش پتینه کاری قاب عکس پلی استر می توانید وارد وبسایت ما در بلاگ شوید و ویدیو های آموزشی که ما قرار دادیم را ببینید و یاد بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *